Ενέσιμα εμφυτεύματα

    Μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στην αισθητική δερματολογία, είναι η εφαρμογή των ενέσιμων εμφυτευμάτων. Τα ενέσιμα εμφυτεύματα είναι υλικά που τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με τη χρήση λεπτής βελόνας. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα μη μόνιμα εμφυτεύματα, όπως το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος με το μεγάλο πλεονέκτημα της εξαιρετικής ανοχής από τον οργανισμό και στα εμφυτεύματα μακράς διαρκείας όπως ο υδροξυαπατίτης και η σιλικόνη.

    Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που απαντά στο ανθρώπινο σώμα και χρησιμοποιείται στην ιατρική σε πολλούς τομείς. Είναι ουσία υγροσκοπική, δηλαδή συγκρατεί μεγάλες ποσότητες νερού κρατώντας τον ιστό που ενίεται ενυδατωμένο.

    Η μεγάλη πλειοψηφία των δερματολόγων προτιμά το υαλουρονικό οξύ ως εμφύτευμα διότι δεν εμφανίζει παρενέργειες αντιδράσεων «ξένου σώματος» δηλαδή είναι ένα υλικό απορροφήσιμο που δεν κάνει κοκκιώματα (σκληρίες) κάτω από το δέρμα, είναι εύπλαστο, δε χρειάζεται λιποαναρρόφηση και κυκλοφορεί σε πολλές πυκνότητες ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να δουλέψουμε.

    Τα σύγχρονα, συνθετικά, ενέσιμα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά αποτελούν προϊόντα βιοτεχνολογίας και έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως ασφαλή στην καθημερινή πράξη.

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται για την αποκατάσταση των ρυτίδων και των βαθιών πτυχώσεων του προσώπου. Συγκεκριμένα :

  • Στις ρινοπαρειακές αύλακες
  • Στις γωνίες του στόματος
  • Στο άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστού)
  • Για την βελτίωση του περιγράμματος και την αύξηση του όγκου των χειλέων
  • Για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών
  • Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, DYSPORT για τις ρυτίδες του μετώπου η. Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, DYSPORT για τις ρυτίδες του μεσοφρύου
  • Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, DYSPORT για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια

    Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μία ιδανική για κάθε ηλικία θεραπεία αντιγήρανσης καθώς αποτρέπει να βαθαίνουν οι ρυτίδες και λόγω της ιδιότητας του υαλουρονικού οξέος να συγκρατεί νερό, βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος.

    Τα εμφυτεύματα του συνθετικού, διασταυρούμενου υαλουρονικού οξέος έχουν, κατά μέσο όρο, διάρκεια ζωής 8-10 μήνες. Η τελική διάρκεια του προϊόντος εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους όπως η ηλικία του ασθενούς, η κινητικότητα των μυών και ο βαθμός εκφραστικότητας του προσώπου, ο τρόπος ζωής καθώς και το προϊόν που επιλέγεται για θεραπεία.

    Τα ενέσιμα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος είναι βιοδιασπώμενα και κατά συνέπεια ασφαλή και εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν υπολείμματα.

    Η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που διαρκεί μερικά λεπτά. Πραγματοποιείται έγχυση στην περιοχή που χρειάζεται διόρθωση Δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, γίνεται καλά ανεκτή ενώ δεν απαιτείται τοπική αναισθησία με εξαίρεση την περιοχή των χειλέων. Ενδεχομένως, να χρειαστούν πάνω από μία συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει ελαφρό οίδημα και σπανιότερα εκχυμώσεις στα σημεία των ενέσεων. Το οίδημα μπορεί να είναι λίγο πιο έντονο στα χείλη ή τα ζυγωματικά. Οι ανεπιθύμητες αυτές ενέργειες είναι ως ένα βαθμό αναμενόμενες και διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα. Η ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει σε όλες της τις δραστηριότητες.

    Η θεραπεία με υαλουρονικό μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις άλλες θεραπείες (botox, peelings, lasers) και γίνεται σε κάθε εποχή του χρόνου ανεξαρτήτως ηλιοφάνειας.

UA-36247617-1 UA-37829853-1