Στο Ιατρείο μου χρησιμοποιώ μηχάνημα laser αλεξανδρίτη, το τελευταίας τεχνολογίας (2012) μοντέλο GentleLASE PRO του κορυφαίου Οίκου Candela Laser Corporation. To GentleLASE PRO ® αφαιρεί με ασφάλεια την επιθυμητή τριχοφυΐα χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και τη δομή της επιδερμίδας. Επίσης, θεραπεύει και τις γεροντικές κηλίδες.

    Οι ρυθμίσεις του μηχανήματος προσαρμόζονται ώστε να είναι κατάλληλες για την περιοχή του σώματος (ή προσώπου) και το χρώμα του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μια μικροποσότητα ψυκτικού αερίου πέφτει επιλεκτικά πάνω στην επιδερμίδα λίγο πριν από κάθε παλμό του laser, ψύχοντας την επιδερμίδα. Ο μηχανισμός αυτός προστατεύει και παρέχει τοπική αναισθησία κάνοντας την θεραπεία αποτελεσματική και ανώδυνη. Βέβαια, ένας αριθμός ασθενών ξαφνιάζονται στην αρχή της θεραπείας από την αίσθηση του συστήματος ψύξης. Ο βαθμός αίσθησης είναι διαφορετικός από ασθενή σε ασθενή ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπρόσθετα αναισθητική κρέμα τοπικά, ώστε να είναι καλά ανεκτή η αποτρίχωση. Μετά την εφαρμογή, εάν χρειάζεται, τοποθετούνται ψυχρά επιθέματα και καταπραυντικές κρέμες.

    Ο χρόνος θεραπείας εξαρτάται από την έκταση της επιφάνειας που υποβάλλεται σε θεραπεία αλλά και την ίδια την συσκευή laser. Για παράδειγμα, οι μεγάλες περιοχές (πόδια, χέρια) διαρκούν 45 min έως 1 ώρα ενώ οι μικρές περιοχές (πρόσωπο, μασχάλες, μπικίνι) από 5 min έως 30 min. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του αμέσως μετά τη θεραπεία. Η περιοχή θεραπείας μπορεί να γίνει ροζ ή ελαφρώς κόκκινη σε χρόνο περίπου 30 λεπτών μετά την θεραπεία και αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως ένα εικοσιτετράωρο. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή πάγου ή ενυδατικών κρεμών στην περιοχή.

    Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, της τρίχας και της πυκνότητας της τριχοφυϊας. Το laser, προσβάλλει τις τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φάση του κύκλου τους , επομένως σε κάθε συνεδρία καταστρέφεται ριζικά ορισμένος αριθμός τριχικών θυλάκων. Επομένως, το laser είναι πιο αποτελεσματικό στην αναγενή φάση της τρίχας δηλαδή στη φάση που αναπτύσσεται η τρίχα, ενώ στις υπόλοιπες φάσεις ανάπτυξης της τρίχας (καταγενής και τελογενής) είναι κατά πολύ λιγότερο αποτελεσματικό. Για το λόγο αυτό, το laser έχει διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε άτομο και κάποια άτομα ίσως χρειάζονται παραπάνω συνεδρίες από ότι ο μέσος όρος. Κατά μέσο όρο, 5-7 συνεδρίες είναι απαραίτητες στο 90% των περιπτώσεων.

Γενικά, με το τέλος της θεραπείας με το GentleLASE PRO το 90% των τριχών δεν ξαναβγαίνει

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  • Να αποφεύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο για χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων πριν τη θεραπεία, και μετά τη θεραπεία, για όσο χρονικό διάστημα σας συμβουλέψει ο γιατρός σας.
  • Να αποφεύγετε το ξάνοιγμα χρώματος της τρίχας και την αποτρίχωση με κερί για 4 έως 6 εβδομάδες πριν τη θεραπεία. Εάν έχετε ιστορικό έρπη γύρω από το στόμα, θα πρέπει να δοθεί αγωγή προφύλαξης.
  • Εάν είστε πρόσφατα μαυρισμένη ή η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη, τότε θα πρέπει να γίνει κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας για χρονικό διάστημα 2 - 3 εβδομάδων πριν τη θεραπεία.UA-36247617-1 UA-37829853-1