Τι είναι το lifting με νήματα PDO;

Το lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου χωρίς επέμβαση.

Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα (σε 8 – 12 μήνες) νήματα από πολυπροπυλένιο εφοδιασμένα με ειδικά άγκιστρα και σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Παράλληλα, με τον ερεθισμό του δέρματος από την εφαρμογή της βελόνας, παράγεται κολλαγόνο, το οποίο παρατείνει τα αποτελέσματα της θεραπείας ως και 16 μήνες.

Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Πότε χρειαζόμαστε lifting με νήματα PDO;

 • Μετά την ηλικία των 35 ετών
 • Μετά από απότομη απώλεια βάρους
 • Μετά από εγκυμοσύνη
 • Σε περιπτώσεις ελάστωσης ή χαλάρωσης
 • Σε φωτογηρασμένα δέρματα
 • Σε λεπτό γονιαδιακά δέρμα (διάφανο)

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πότε βλέπουμε τα αποτελέσματα της; Πόσο διαρκούν αυτά;

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία (με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ή στελεχιαία αναισθησία με ενέσιμη ξυλοκαΐνη ) και διαρκεί από 30-45 λεπτά.

Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως και δεκάξι μήνες.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου και του σώματος μπορεί να γίνει η εφαρμογή των νημάτων;

            Πρακτικά παντού! Στο πρόσωπο γίνεται εφαρμογή στις ρυτίδες στο μέτωπο και στο μεσόφρυο καθώς και εφαρμογή για ανύψωση φρυδιού (αυτές οι εφαρμογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα που δεν επιθυμούν θεραπεία με botolinum toxin). Επίσης άλλα σημεία εφαρμογής είναι στο μάτι , στο «πόδι της χήνας» και στις λεπτές ρυτίδες κάτω από το μάτι. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις παρειές (μάγουλα), στη γραμμή της γνάθου και στον λαιμό όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και σημαντική σύσφιξη. Στο σώμα γίνεται εφαρμογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση, σε βραχίονες στα χέρια, σε μηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

Πλεονεκτήματα lift PDO

 • Σύντομος χρόνος θεραπείας (20-30’).
 • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Ασφαλές και αναστρέψιμο αποτέλεσμα.
 • Συνεχής βελτίωση του αποτελέσματος έως και 3 μήνες.
 • Ελάχιστος πόνος.

Τέλος, τα απορροφήσιμα νήματα υπερτερούν γιατί η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν κοκκιώματα και άλλες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη-απορροφήσιμα νήματα.

Ποιες είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ή επιπλοκές κατά την εφαρμογή των νημάτων;

            Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζουμε ψύξη με πάγο αμέσως μετά την εφαρμογή και τις επόμενες ημέρες εφαρμόζουμε κρέμα με άρνικα. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα το οποίο υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες.

Μπορούν τα νήματα να συνδυαστούν και με άλλες κλασσικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου για να έχουμε ακόμα πιο βελτιωμένα αποτελέσματα;

           Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασσικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου (botolinum toxin, Υαλουρονικό οξύ για γέμισμα ρυτίδων ή Αυτόλογη Μεσοθεραπεία-PRP) και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά.

Δηλαδή τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου περιοχή όπου οι άλλες ενέσιμες θεραπείες έχουν ηπιότερα αποτελέσματα.

Το ίδιο ισχύει και για την χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού.

Επιπλέον όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το «πόδι της χήνας», κλασσικές περιοχές εφαρμογής botolinum toxin, τα αποτελέσματα ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.

UA-36247617-1 UA-37829853-1