Μεσοθεραπεία

    Μία από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Πρόκειται για θεραπεία έγχυσης ουσιών σε μικροσκοπικές ποσότητες ενδοδερμικά και υποδερμικά με τη μέθοδο πολλαπλών νυγμών (ενέσεων) με μικροσκοπικές βελόνες.

    Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία είναι μείγματα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ανόργανα άλατα και μέταλλα (minerals) κ.α. Συστατικά δηλαδή που δεν μπορεί να λάβει το δέρμα ακόμα και όταν ακολουθούμε την πιο ισορροπημένη διατροφή. Παρέχοντας με αυτό τον τρόπο στα κύτταρα του δέρματος τη δυνατότητα να αμυνθούν έναντι στο οξειδωτικό στρες που υφίστανται λόγω ήλιου, καπνίσματος, ρύπανσης, χημικών και άλλων προϊόντων του μεταβολισμού (ελεύθερες ρίζες). Επιπλέον, λόγω της ικανότητας του υαλουρονικού οξέος να δεσμεύει το νερό, παρέχεται άμεσα ισχυρή ενυδάτωση και το δέρμα δείχνει λαμπερό, σφικτό σε συνοχή και αναζωογονημένο.

    Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη μείωση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας,  την αλωπεκία, τις ρυτίδες (προσώπου, τραχήλου και στήθους), το μέλασμα και την ενυδάτωση του προσώπου. Δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε εγκυμοσύνη, σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με ιστορικό εμφράγματος του μυοκαρδίου, πρόσφατου καρκίνου, θρομβοεμβολικών επεισοδίων, άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή και με ιστορικό αλλεργίας στις ουσίες της μεσοθεραπείας.

    Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία και διαρκεί μερικά λεπτά. Ο τρόπος εφαρμογής των φαρμακευτικών ουσιών εξαρτάται από το πρόβλημα που επιθυμεί ο ασθενής να βελτιώσει. Για την ανάπλαση και ενυδάτωση του προσώπου, η έγχυση του φαρμάκου γίνεται εντός της επιδερμίδας. Για την θεραπεία των ρυτίδων και της αλωπεκίας, γίνεται στο δερμο-επιδερμιδικό όριο. Στην θεραπεία της κυτταρίτιδας η έγχυση του φαρμάκου γίνεται σε βάθος 2-4 mm με γωνία 30-60°. Ενώ για μείωση τοπικού πάχους η έγχυση γίνεται στο επίπεδο του δικτυωτού χορίου.

    Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό από τον ήλιο όλες τις εποχές του έτους. Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά την εφαρμογή είναι τοπικό αίσθημα καύσους και πόνος κατά την έγχυση, καθώς και πιθανότητα εκχυμώσεων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τη 2η-3η συνεδρία και έχουν μεγάλη διάρκεια, με προϋπόθεση τη διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους.

    Η συχνότητα των συνεδριών της μεσοθεραπείας ποικίλει. Συνήθως η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται 1 φορά την εβδομάδα για 4 εβδομάδες, 1 φορά κάθε 15 ημέρες για 2 μήνες και 1 φορά τον μήνα για 1-2 μήνες για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

UA-36247617-1 UA-37829853-1