Επισκεφτείτε το ιατρείο μας, κατόπιν ραντεβού, για μία δωρεάν ενημέρωση και επωφεληθείτε μεγάλες εκπτώσεις σε περίπτωση αποτρίχωσης σε 2 ή περισσότερες περιοχές.

τηλ. 215 55 55 003 / 697 18 17 722


    Η ανεπιθύμητη τριχοφυία ήταν πάντα ένα ζήτημα που αφορούσε πολλές γυναίκες και αρκετούς άνδρες. Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης, ξύρισμα, κερί, κρέμες, ηλεκτρόλυση, προσφέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα και πολλές φορές συνοδεύονται από ανεπιθύμητες ενέργειες (θυλακίτιδα, έγκαυμα, πόνος).




    

    Όλο και πιο δημοφιλής γίνεται η χρήση συστημάτων laser όπου η αποτρίχωση επιτυγχάνεται μέσω του φαινομένου της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, αποτελώντας οριστική, γρήγορη και απολύτως ασφαλή λύση καθώς δεν υπάρχει ακτινοβολία που να επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα.  

    




    Συγκεκριμένα, στόχος όλων των πηγών φωτός στην αποτρίχωση είναι η μελανίνη (η σκούρα χρωστική δέρματος), που είναι συγκεντρωμένη στο θύλακο της τρίχας, οπότε δίνοντας κατάλληλη ενέργεια και διάρκεια παλμού που απορροφάται από αυτή, καταστρέφουμε την τρίχα χωρίς να καίμε το γύρω δέρμα. Στην πράξη, μελανίνη υπάρχει και στην επιδερμίδα οπότε το φως που δίνουμε ‘ ξεγελιέται’ δεν συγκεντρώνεται όλο στο θύλακο αλλά πάει και στο γύρω δέρμα, με τελικό αποτέλεσμα τη μειωμένη αποτελεσματικότητα και την πιθανότητα εγκαύματος. Γι’ αυτό το λόγο ιδανικός συνδυασμός για αποτρίχωση είναι το λευκό δέρμα με σκούρα τρίχα.


   

    Από το 1995, όταν δόθηκε για πρώτη φορά επίσημα η έγκριση των laser για αποτρίχωση από το FDA (Food and Drug Administration) των ΗΠΑ τα μηχανήματα έχουν εξελιχθεί, με αποτέλεσμα στις μέρες μας να υπάρχουν αρκετοί τύποι μηχανημάτων laser για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν 3 κατηγορίες lasers για αποτρίχωση (ανάλογα με το μήκος κύματος που χρησιμοποιούν) και τα IPL ( intense pulsed light = έντονο παλμικό φως) που ΔΕΝ είναι laser.



Θεωρητικά για την εφαρμογή των lasers απαιτείται ιατρική παρουσία και αξιολόγηση των παραμέτρων και του αποτελέσματος, ενώ για τα IPL αρκεί η αισθητικός.

Στην Ελλάδα συνήθως δεν τηρούνται και πολύ αυστηρά τα παραπάνω κριτήρια.


    Οι τρεις κατηγορίες lasers είναι ο αλεξανδρίτης στα 755nm, το διοδικό στα 800-810nm και το Nd-YAG στα 1064nm. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος τόσο βαθύτερα πηγαίνει η δέσμη της ακτινοβολίας (οπότε θερμαίνει και καταστρέφει ολόκληρο το θύλακο της τρίχας) αλλά δυστυχώς τόσο λιγότερο απορροφάται από τη μελανίνη (οπότε συγκεντρώνεται λιγότερο στην τρίχα). Συνεπώς ο αλεξανδρίτης μένει πιο επιφανειακά αλλά ‘έλκεται από το σκούρο’ οπότε είναι ιδανικός για σκούρες τρίχες σε λευκό δέρμα. Τα πιο μεγάλα μήκη κύματος πάνε βαθύτερα αλλά δεν απορροφώνται τόσο καλά από τη μελανίνη. Συνεπώς το διοδικό και το Nd-YAG laser είναι καλύτερα για πιο σκούρα δέρματα που έχουν περισσότερη μελανίνη στην επιδερμίδα και για πιο βαθειές τρίχες (πχ ανδρικές) αλλά πονάνε και περισσότερο.

 

Συζητάμε μαζί σας τι αποτέλεσμα περιμένουμε από τη θεραπεία

και σας συμβουλεύουμε εάν αυτή η μέθοδος είναι η ιδανικότερη για την περίπτωση σας

 

Σε συγκριτική μελέτη των αποτελεσμάτων μεταξύ των διαφόρων lasers που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ευρωπαικής Δερματολογικής εταιρείας (JEADV Jan 2006 vol 20 NoI, p.9-19), τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είχε ο αλεξανδρίτης και το δυοδικό λέιζερ

  

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ IPL (ΦΩΤΟΛΥΣΗ) ΚΑΙ LASER ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ;

    Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές τεχνολογίες. Το IPL (φωτόλυση) παράγει ένα ευρύ φάσμα φωτός το οποίο θερμαίνει και τους περιβάλλοντες ιστούς οπότε το αποτέλεσμα όσον αφορά την αποτρίχωση είναι φτωχότερο, ενώ ο ασθενής (ειδικά αν διαθέτει σκούρο δέρμα) διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για να υποστεί έγκαυμα από την εφαρμογή. Οι συσκευές IPL είναι φθηνότερες από τα αντίστοιχα LASER, ενώ δεν απαιτείται ιατρός για να κάνει την εφαρμογή και για αυτό έχουν βρει μεγάλη διάδοση στα διάφορα ινστιτούτα αισθητικής.

 

UA-36247617-1 UA-37829853-1